Terugblik op een geslaagde avond over reanimatiebeleid

Donderdag 3 oktober vond de inspirerende casuïstiekbespreking over reanimatiebeleid plaats en het was een succes! De avond stond in het teken van de juridische en ethische dilemma’s waar zorgprofessionals mee te maken krijgen bij een onduidelijk reanimatiebeleid tijdens acute situaties.

Hoogtepunten van de avond

De avond werd als zeer leerzaam en interactief ervaren. De casus werd van verschillende kanten bekeken, zowel vanuit het perspectief van de patiënt, de familie als de zorgverleners. Dit maakte het mogelijk om de verschillende perspectieven te bespreken en te begrijpen waarom bepaalde beslissingen worden genomen. Dit zorgde voor een breed en diepgaand inzicht in de complexe vraagstukken rondom reanimatiebeleid.

Alle verhalen en presentaties boden waardevolle inzichten, waarbij een van de belangrijkste aspecten was dat er meer dialoog nodig is tussen alle disciplines. Door begrip en de juiste houding kunnen gesprekken met families en patiënten beter worden gevoerd.

Feedback van de deelnemers

De feedback van de deelnemers was dan ook zeer positief; velen gaven aan veel te hebben geleerd en de interactieve opzet te waarderen. Vanuit de deelnemers kwam ook terug dat er nog zoveel te vertellen is over hoe we met dit onderwerp op alle vlakken van de acute ketenzorg en juridisch om moeten gaan en hoe we meer op één lijn kunnen komen. Om deze reden is het zo belangrijk dat we het gesprek, vanuit verschillende disciplines, met elkaar aangaan.

Met de feedback van de deelnemers hebben we meteen al mooie ideeën opgedaan voor nieuwe onderwerpen voor de volgende casuïstiekbesprekingen. Blijf onze nieuwsbrief volgen om op de hoogte te blijven van de volgende editie.

Al met al kijken we terug op een geslaagde en inspirerende avond. Als je er niet bij was, kun je via deze link een impressie krijgen van de avond (of klik hieronder).

Impressie van de avond

gepubliceerd op: 9 oktober 2024